Lisa Björt | Hvordan kan du forbedre dit parforhold
Parterapeut Lisa Björt giver dig en simpel øvelse, der med det samme vil øge din tilfredshed med dit parforhold, styrke jeres forbindelse og hjælpe jer med at fokusere på alt det gode.
prøvelser, "bedre parforhold", "forbedre parforhold", "styrke parforhold", "utilfreds med mit parforhold", parterapi, "vores parforhold er kedeligt", "min mand er altid sur".
22048
post-template-default,single,single-post,postid-22048,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hvordan forbedrer vi vores parforhold?

Nogle gange, kan vi have så meget fokus, på alt det som vi føler vi bør ændre, alt det som er galt med vores parforhold, og alt det vores partner gør forkert.

Men en virkelig stærk øvelse, er at undersøge hvad der rent faktisk fungerer – hvad gør vi, som er dejligt, godt og kærligt?

Hvad gør mig allerede rigtig glad? Hvad har vi tidligere gjort i vores parforhold, som gav os en følelse af kærlighed og samhørighed? Hvilke gode vaner har vi, hvilke store begivenheder har været særligt dejlige for os, hvilke personer giver os energi og glæde? Hvad bringer os tættere sammen som familie og hvornår griner vi højt med vores børn.

Det kan for eksempel være, at du føler at i lever for meget i hver jeres verden for tiden, og at i ikke rigtig når den der dybe forbindelse med hinanden. Arbejde, vasketøj, sociale medier og alt muligt andet, fylder jeres hverdag op, og i ser mest hinanden i forbifarten – her er det ret nemt at komme til at fokusere på alt det dårlige: Vi er for dårlige til at prioritere hinanden, du arbejder også alt for meget, det er klart jeg hele tiden er i gang, for det er jo mig der står alene med alt det huslige osv.

I stedet kan vi sammen undersøge, alt det vi gør, og har gjort, som bringer os tættere på hinanden, og giver os følelsen af, at være to forbundne sjæle.

Konkret, kunne det for mit vedkommende se sådan ud:

 

Hvad fungerer godt?

 

Det fungerer godt, når vi lige har 10 minutter hvor vi ligger og vågner sammen og holder om hinanden.

Når vi begge har travlt på hver vores computer, kan det være hyggeligt at vi alligevel sidder ved siden af hinanden (med hver vores computer), tænder et stearinlys, sætter stille musik på. laver en kande te og sætter lidt vindruer frem.

Når vi ved, at vi ikke ses så meget i nogle dage, er det dejligt at sætte tid af til at snakke i telefon. Det kan for eksempel være på vej til arbejde, i frokostpausen eller inden sengetid.

En lille dans i køkkenet, om morgenen inden vi skal ud af døren er vildt dejlig. Det tager kun to-tre minutter, men det giver lige en rar fornemmelse i maven.

Når vi lader børnene passe sig selv i en halv times tid lørdag formiddag, mens vi går en tur med vores hund.

Weekender, hvor vi ikke har nogen planer, og hvor vi beslutter os for at gøre noget sammen som familie, på en god og afslappet måde.

 

Hvilke begivenheder har bragt os tættere sammen?

 

Overnatninger uden for hjemmet, bare os to.

Spa-ture.

Formiddagsdates, hvor vi tager ud og spiser frokost og tager i biografen, i de perioder hvor vi ikke har tid til “en rigtig date”.

Fester hos gode venner og familie, hvor vi har mulighed for at danse, fjolle og grine.

Ferier, hvor vi har fokus på samvær og hygge med vores børn – hvor vi har planlagt gode aktiviteter som vi laver sammen allesammen.

 

Hvilke gode vaner har vi?

 

Vi er gode til at lave taknemmelighedsøvelser med vores børn.

Vi er gode til at fordele opgaver mellem os.

Vi er gode til at gøre kærlige ting for hinanden.

Vi er gode til at nedskalere konflikter og finde hinanden igen bagefter.

 

Andre gode spørgsmål kunne være:

 

Hvad får os til at grine sammen? Hvem elsker vi at være sammen med, og hvem får det bedste frem i os? Hvilke situationer er altid dejlige for os? Hvilke fælles interesser har vi?

 

 

Det er en hyggelig øvelse at lave sammen, og ofte vil vi opleve, at vi bliver mere tilfredse med vores parforhold, bare ved at skrive ned, hvad der fungerer.