Lisa Björt | Liv i parforhold
parforhold, parterapi, spænding, "kedeligt parforhold"
"kedeligt parforhold", "mere spænding i parforholdet", "find gnisten", "gør ham forelsket"
22034
post-template-default,single,single-post,postid-22034,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hvordan holder man liv i sit parforhold?

I Danmark er vi verdensberømte for vores HYGGE. Og hygge er da også dejligt, og skønt og hyggeligt… Men er det i virkeligheden det bedste for vores parforhold?

For vi kan godt blive enige om, at det er dejligt at gå i biografen, det er rart at ligge og se yndlings-tv-serier sammen på sofaen, og det er hyggeligt at gå ud og spise på en velkendt restaurant. Men i virkeligheden er det måske noget vi lige så godt kunne gøre med vores bedste ven? Eller med et familiemedlem.

Og det sætter ikke rigtig noget vildt igang i os – vi får ikke nødvendigvis et sus af forelskelse når han rækker os popcornene, hjertet banker ikke nødvendigvis hurtigere fordi han ligger sammen med os og ser tv og vi falder ikke om med grineflip, bare fordi vi er ude og spise sammen.

Nej, det der holder liv i vores parforhold, er først og fremmest:

 

SPÆNDING

 

At vi bliver ved med at gøre os umage med, at gøre vores parforhold SPÆNDENDE. “Spændende” trumfer “hyggeligt” når det handler om at skabe forelskelse og stærke følelser!

Hemmeligheden er, at vores nervesystem ikke nødvendigvis forstår hvor kroppens reaktioner kommer fra, så når vi suser afsted i en rutchebane i tivoli, og der sidder en sød mand ved siden af os, så kan vi nemt narres til at sommerfuglene i maven har noget med ham at gøre. Det fungerer forresten ikke at lave drama og skænderier – det skal være den action-prægede, adrenalin-fremkaldende spænding.

Så hvad kan i finde på at lave, som vil være vildt spændende for jer begge? Skal i ud og springe i faldskærm? Skal i ud og galopere på islandske heste? Skal i løbe om kap, køre gocart, gøre noget “forbudt”, tage en tur i tivoli sammen (og altså ikke på den måde hvor mor står og passer på taskerne, og far prøver alle forlystelserne med børnene)?

Prøv at undersøge hvad der skaber spænding hos jer, og lav en liste over 10 ting i vil gøre sammen i år – det vil med garanti styrke jeres parforhold og følelse af samhørighed.

(som en ekstra bonus, vil i ofte også opleve en større sexlyst, lige efter at i har gjort noget spændende – når nervesystemet bliver “opstemt”, bliver der sendt masser af god energi til vores kønsdele).

 

 

(Her er links til nogle videnskabelige artikler der understøtter min pointe)

 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20950622

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1111/j.1467-9280.2009.02332.x

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/026540759301000205