Lisa Björt | Podcasts om parforhold
Parterapeut Lisa Björt: En guide til de bedste podcasts om parforhold lige nu.
parforhold, podcasts, sexterapi, sexolog, parterapeut,
21725
post-template-default,single,single-post,postid-21725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Mine bedste podcast anbefalinger

 

Jeg er ret vild med podcasts, og elsker at jeg kan få mit daglige terapi-fix i øregangen mens jeg er ude og lufte hund eller mens jeg lægger vasketøj sammen. En gang i mellem har jeg fornemmelsen af at jeg har støvsuget nettet for podcasts fuldstændig, men der dukker hele tiden nye, fantastiske podcasts op, og mange af dem er både lærerige og underholdende på samme tid. Jeg finder nye podcasts ved at søge på personer jeg finder interessante (hvis  man f.eks. søger på Joan Ørting i podcast appen, finder man både hendes egen podcast, men også alle de podcasts hvor hun har været gæst, og det er en fantastisk måde at finde nye podcasts på) eller jeg søger på emner der interesser mig. Jeg kigger også altid på de podcasts der dukker op som anbefalinger når man scroller ned under den podcast (i min app står der “måske vil du også synes godt om”) Her er mine favorit podcasts inden for parterapeutiske emner lige nu:

 

Sex-terapi med Joan Ørting

 

Jeg er vild med Joans podcastserie, og er vildt imponeret over hvor meget hun kan nå med sine klienter på meget kort tid. Noget der er sjovt med denne her podcast, er at mange af emnerne umiddelbart er vildt specifikke og ikke nødvendigvis har noget som helst med mig eller mit parforhold at gøre, og så føler jeg alligevel at alt hvad Joan siger, er noget hun siger direkte til mig og noget jeg direkte kan overføre til mit eget liv – jeg kan virkelig anbefale den til alle der er interesserede i parforhold og sexliv. Hør Sex-terapi med Joan Ørting her

 

 

Tændt

 

Tændt er den rigtig nørdede podcast der handler om sex, lyst og relationer set fra en videnskabelig vinkel. Der er spændende gæster og vildt kloge forskere der præsenterer fakta og teorier, og jeg er vild med værternes naturlige og fuldstændig åbne tilgang til alle emner – her er ingen tabuer. Hør Tændt her

 

Kærlighed med vilje

 

Sexolog og parterapeut Christiane Meulengracht har lavet tolv virkelig gode episoder med nogle helt fantastiske gæster, og jeg går og håber på at hun snart laver en sæson mere. Hver episode tager udgangspunkt i de forskellige gæsters ekspertområder inden for sex og kærlighed, og hun formår at lave nogle virkelig spændende samtaler som man virkelig kan lære rigtig meget om parforhold af. Hør Kærlighed med vilje her

 

I seng med Nova

 

Her er vi ovre i den lidt lettere ende, men jeg har nu alligevel hørt alle episoder der ligger ude, for der er masser af guldkorn mellem hyggesnakken. Jeg kan især anbefale de episoder hvor de har eksperter på besøg, men jeg synes også det er rigtig fedt at høre input fra lytterne. Hør I seng med Nova her

 

Dear Sugars (New York Times)

 

Dear Sugars er baseret på en brevkasse i New York Times, hvor forfatterne Cheryl Strayed og Steve Almond i mange år har besvaret læsernes breve, der alle handler om parforhold og relationer. Noget af det bedste er når Steve anbefaler særlige bøger der kan hjælpe lytteren – det er aldrig selvhjælpsbøger, men ofte store klassiske værker, digtsamlinger eller en særlig forfatter der beskæftiger sig kunstnerisk med det specifikke emne som spørgsmålet handler om. De er ikke parterapeuter eller sexologer, de er bare begge to kloge og underfundige og livserfarne, og det er så hyggeligt og rart at lytte til deres podcast. Hør Dear Sugars her

 

Where should we begin? With Esther Perel

 

Esther Perel er ikke til at komme udenom når man taler om parforhold (hun er journalist, psykoterapeut og forfatter til to bøger om sex og parforhold), og det er ikke så mærkeligt, for hun er så kvik og skarp og kærlig og direkte og alting på en gang – og så har hun den dejligste franske accent så man bliver helt blød i knæene. Hun laver terapi med et nyt par i hver episode, og det er så godt og interessant, og som en kæmpe bonus har hun både heteroseksuelle, homoseksuelle, transkønnede, muslimer, kristne, hinduer, sexafhængige og dem der slet ikke gider røre ved hinanden og seriøst alle forskellige slags mennesker og typer. Hør Where should we begin? her

 

 

 

 

SaveSave